Kulttuurimatkalle loman ajaksi

Monet haaveilevat arkena matkailusta, ja se onkin yksi asia, mitä monet sitten tekevät kunhan loma koittaa töistä. Matkailu voi olla hyvin palkitsevaa ja rentouttavaa ajanvietettä loman ajaksi, ja syystäkin. Kukapa ei haluaisi loikoilla jossain rannalla auringossa siemaillen jotain hyvää drinkkiä.

Erityisesti kulttuurimatkat ovat olleet viime aikoina suosittuja. Kulttuurimatkan tarkoitus on nimenomaan lähteä johonkin paikkaan, jossa kulttuuri on rikasta, ja sitten tutustua kyseiseen kulttuuriin ja melkeinpä omaksua se ainakin loman ajaksi.

Kulttuurimatkalla voi esimerkiksi syödä hyvää paikallista ruokaa, käydä näkemässä paikan nähtävyyksiä sekä oppia näiden nähtävyyksien historiasta ja siitä miten ne ovat saaneet alkunsa.

Loman rahoitus

Lomalle lähtiessä kannattaa kuitenkin aina miettiä, miten aikoo rahoittaa loman. Töissä olevat saavat yleensä lomarahat, mutta niissäkin on omat mutkansa. Lomarahat nimittäin maksetaan yleensä kahdessa osassa, ja jos haluaisi lähteä vaikka vähän pidemmälle kahden viikon mittaiselle matkalle kulttuurikohteisiin, niin siihen tarvitsee myös hieman rahaa.

Rahaa tarvitsee moneen asiaan, kuten matkustamiseen paikan päälle, matkustamiseen paikan päällä, ruokaan, hotelliin, shoppailuun ja moneen muuhun asiaan.

Tässä vaiheessa voi miettiä, jos tietää että osan lomarahoista saa vasta loman loputtua, että olisiko järkevää vaikka lainata hieman rahaa loman ajaksi. Lainan voi vaikka sitten maksaa pois lopuilla lomarahoilla loman loputtua. Jos olet joskus käynyt vaikkapa hieman halvemmalla lomalla, niin tiedät varmasti että mikään ei ole niin rasittavaa, kuin se että joutuu laskeskelemaan loman aikana rahoja jatkuvasti miettien, että riittääkö rahat koko loman ajalle.

Lainoja matkoihin myöntävät eri lainafirmat. Hyvä esimerkki on esimerkiksi internetistä löytyvät lainat. Internetin välityksellä tehtävä Lainahakemus on oiva tapa hankkia itselleen laina lomaa varten. Hakemukset täyttyvät nopeasti, ne käsitellään nopeasti, ja lainan voi saada tilille jopa saman päivän aikana.

Lainojen korotkaan eivät kerkeä nousta ihan pilviin asti, kun tietää että lainan voi maksaa pois lomarahoilla, jotka saa sitten loman loputtua.

Eri kulttuurimatkojen kohteita

Sitten pitäisi vielä päättää kohde lomalle, jos sitä ei ole vielä ehtinyt miettiä. Hyviä kohteita löytyy monia, ja tässä olisi muutama hyvä ehdotus matkan kohteelle.

Pariisi

Kulttuurimatkoja miettiessä ei voi sivuuttaa pariisia. Kuten kaikki varmasti tietävät, niin pariisi on romanttinen sekä erittäin kulttuuririkas lomakohde. Pariisissa erityisesti ruokakulttuuri on hyvin isossa roolissa, ja siitähän pariisi tunnetaan. Ravintoloita löytyy hyvin monia ja niistä saa todella hyvää ruokaa. Pariisi voisi olla hyvä lemmenkohde ja sinne voi ottaa mukaan vaimon tai yllättää vaikkapa tyttöystävän pariisin matkalla.

Kuuluisia nähtävyyksiä ovat esimerkiksi Eiffelin torni, Louvren taidemuseo, Notre Damen katedraali, Riemukaari sekä Versaillesin kultainen palatsi.

Rooma

Myös rooma lukeutuu niihin hieman romanttisempiin kohteisiin. Myös rooman ruokakulttuuri on tunnettu, mutta nähtävyydet ovat vielä tunnetumpia. Kuten kaikki sivistyneet henkilöt varmasti tietävät, niin rooman historia on todella mielenkiintoinen. Voit siis itse käydä näkemässä esimerkiksi Colosseumin, jossa gladiaattorit taistelivat hengestään. Myös Pietarinkirkko on yksi tunnettu nähtävyys.

Nähtävyyksiä löytyy roomasta todella useita, ja jos haluaa nähdä ne kaikki, niin tarvitsee varmasti vähän pidemmän loman. Nähtävyydet ovat mykistäviä kauneudellaan. Esimerkiksi Vatikaanin museot, rooman maamerkkikirkko Pantheon sekä Fontana di Trevin suihkulähde ovat yksiä maailman kauneimmista ja ainutlaatuisista nähtävyyksistä.

Kulttuurimatkakohteita voisi tähän luetella vaikka loputtomiin, mutta siinähän ei olisi mitään järkeä. Kannattaa matkaa ajatellessa yksinkertaisesti miettiä, mikä kohde kiinnostaisi itseä eniten, ja lähteä sitten siitä liikkeelle. Internetiä kannattaa käyttää apuna etsiessä tietoa kohteista.

Posts created 31

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top
cenote