Monipuolinen ranskalainen ruokakulttuuri odottaa juuri sinua

Lähtisitkö kesälomalla retkelle huikeita elämyksiä ja maistuvaa ruokaa tarjoavaan Ranskaan? Jos lähtisit autolla etkä pääsisi matkaan kesällä, niin ajoneuvon valojen olisi oltava hyvässä kunnossa. Automatka Ranskaan voisi kuitenkin olla unelmiesi matka, sillä ranskalaiset moottoritiet ovat aina todella hyvässä kunnossa.

Syksyn pimeydessä huonoilla valoilla ei pidä matkaan lähteä, mutta ei hätää, sillä valot voi uusia jo hyvissä ajoin ennen reissuun lähtöä. Tarvitsetko autoosi lisävalot, työvalot, sivu- ja äärivalot vai tehokkaat kauas näkyvät varoitusvalot? Kaikki edellä mainitut tehokkaat valot löytyvät verkosta Nordeye Soumi -nettikaupasta.

Tiesitkö, että Nordeye Soumi -tuotteet tuovat turvaa niin pitkälle kuin lyhyellekin matkalle Euroopassa ja sen ulkopuolella. Nordeye Soumi -ajovalot on helppo valita, ostaa ja asentaa sekä henkilöautoon, pakettiautoon että kuorma-autoon, traktoreita, mönkijöitä, kaivinkoneita ja metsäkoneita unohtamatta. Matkasuunnitelman ja ajovalojen ollessa kunnossa on mukava suunnata kulinaristiselle vierailulle lumoavan kauniiseen Ranskaan. Tiesithän, että suosittu ja edullinen Nordeye Soumi -verkkokauppa palvelee sinua ympäri vuorokauden, joten ostoksille voi mennä silloin kun se itselle parhaiten sopii? Ja sitten vain matkaan aidon ranskalaisen ruokakulttuurin maailmaan.

Ranskalainen ruokakulttuuri on taidokasta makujen sinfoniaa

Aito ranskalainen ruokakulttuuri hakee vertaistaan, joten ranskalaiseen keittiöön kannattaa todella huolella tutustua. Tiesitkö, että ranskalainen ja suomalainen ruokakulttuuri poikkeavat jonkin verran toisistaan. Eräs yhdistävä tekijä ranskalaisen ja suomalaisen kulttuurin välillä on, että vieras otetaan aina lämpimästi vastaan. Suurin eroavaisuus on ehkä siinä, että ranskalainen kokki on aidosti ylpeä herkullisista kulinaristisista ruoistaan, kun taas suomalainen on pidättyväisympi eikä kehu aikaansaannoksiaan.

Ranskalaisista herkuista tunnetuimpia ovat viinit, patongit ja erilaiset juustot. Ranskan maaseudulta Etelä-Ranskan Provencesta tulevat raikkaat vihannekset ja aromaattiset yrtit. Kuulustaako jo houkuttelevalta?

Aamupalalle ja lounaalle ranskalaiseen kotiin tai kahvilaan

  • Ranskalainen aamupala

Ranskalainen perhe kokoontuu aamupalalle perinteisesti kello 06.00-08.00 aikana ennen kouluun tai työhön lähtöä. Tutuksi tullutta tapaa jatketaan usein myös seniori-ikäisinä. Aamupala on usein kahvia, appelsiinimehua, aidolla voilla leivottuja croissantteja ja keksejä. Voin sijasta käytetään joskus kylmäpuristettua oliiviöljyä sekä ruoanlaitossa, leivonnassa että salaateissa.

  • Ranskalainen lounas

Aito ranskalainen lounas nautitaan kello 12.00-14.00 välillä. Lounaaseen kuuluu aina useaa erilaista alkuruokaa, pääruokaa ja jälkiruokaa. Jokaisella lounaalla on tarjolla raikkaita salaatteja, makeita ja suolaisia torttuja, perunaa tai pastaa ja viittä erilaista kastiketta. Suositut ranskalaiset klassikkokastikkeet ovat: hollandaise, velouté, béchamel, espagnole ja täyteläisen raikas tomaattikastike. Monipuolinen juustotarjotin sekä lämmintä patonkia ja raikkaita hedelmiä on myös aina pöydässä. Jälkiruokana tarjotaan ranskalaista Café au lait -kahvia leivosten, piirakoiden ja hedelmien kera.

Viisi suosituinta ranskalaista ruokaa

Ranskalaiselle henkilölle syöminen on yksi elämän parhaimmista nautinnoista. Ruoka ja juoma ovat ensiluokkaisista raaka-aineista valmistettuja, hienostunutta ranskalaista tapaa noudattaen. Vai mitä sanoisit taidokkaasti valmistetusta hanhenmaksasta sinapinsiemenillä ja vihreillä sipuleilla höystettynä, juomana puolikuivaa valkoviiniä tai hedelmäisen makeaa punaviiniä? Ja kuinka suussasulavilta maistuvatkaan aito vaniljajäätelö kirsikoilla, mehevä suklaakakku tai herkullinen mustaherukkaclafoutis. Ruoka on Ranskassa kuin unelmaa – eikö totta?

Tiedätkö, mitkä ovat viisi suosituinta ranskalaista ruokaa? Ne ovat suomalaisillekin tuttu ratatouille, lämpöiset patongit valkosipulilla, yrteillä ja ilman yrttejä, Tarte tatin eli keikauskakku, paahtovanukas, eli Crème brûlée ja tietenkin herkulliset macaron-leivokset.

Muistathan vielä Ranskaan autolla lähtiessäsi ottaa mukaan kaikki Ranskassa vaadittavat pakolliset tuotteet ja hieman erikoisetkin varusteet. Matkailijalla pitää lain mukaan olla autossaan alkometri sekä ajoneuvon tuulilasiin sijoitettava Crit’Air-ympäristömerkki tai -tarra. Merkkiä tarvitaan muun muassa kaikkialla Pariisissa sekä monissa isommissa kaupungeissa. Merkin voit tilata kätevästi verkosta.

Ranskalainen ruokakulttuuri on jotain sellaista, mikä pitää itse ehdottomasti kokea. Ranskalaista ruokakulttuuria ja taidokasta gastronomiaa ei voi kuin kunnioittaa ja ihailla. Ranskalainen ruoka on ensiluokkaista, ainutlaatuista ja herkullista – sellaista, josta pitää nauttia aivan joka käänteessä!

Posts created 31

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top
cenote