Suomalainen tapakulttuuri

Karussa ja viileässä Pohjolassa asuvalla suomalaisella on erittäin lämmin sydän ja hienostuneet tavat. Mistä tämä johtuu? Suomalainen on vaatimaton ja ujo, mutta kun hän toimii isäntänä vierailleen, hän haluaa tarjota vain parastaan. Suomalainen ottaa vieraat lämpimästi vastaan, halaa ja kättelee sekä kutsuu kahville herkullisen pullan kera.

Nykyajan suomalaiset osaavat myös keskustella aiheesta kuin aiheesta hyvin monipuolisesti. Suomalainen on pidättyväinen, mutta nykyajan suomalainen on kuitenkin koulutettu ja sivistynyt henkilö, joka uskaltaa kertoa eri asioista myös oman mielipiteensä.

Suomalaiset perinteiset arvot

Oikeudenmukaisuus sekä miesten että naisten tasa-arvo ovat suomalaisille todella tärkeitä yhteiskunnan perusarvoja. Suomalaiset naiset kouluttautuvat ja käyvät töissä sekä äänestävät kaikissa valtiollisissa ja kunnallisissa vaaleissa.

Perheessä sekä mies että nainen ovat vastuussa menoista ja tuloista, kuten myös kodin ja lasten hoitamisesta. Suomalaiset luottavat viranomaisiin ja toisiin ihmisiin. Suomalaiset arvostavat yksilöllisyyttä, sananvapautta ja demokratiaa.

Suomalainen on loistava seuramies, hyvä isäntä tai emäntä, mutta hän arvostaa myös omaa tilaa ja yksityisyyttä. Suomalainen haluaa antaa vierailleen “hyvän kuvan itsestään” ja siksi myös kodin ja puutarhan pitää olla kunnossa. Pihanhoidossa ja vaikkapa hienon huvimajan rakentamisessa auttaa suomalainen ja luotettava byggmax-myymälä.

Täsmällisyys ja rehellisyys

Suomalainen haluaa olla rehellinen ja täsmällinen ja puhua aina totta. Suomalainen haluaa saapua tärkeään tapaamiseen aina täsmällisesti silloin, kun on sovittu ja mahdollisesti jo hieman ennen.

Suomalainen on vaatimaton

Suomalainen ei kehu koskaan itseään, vaan mieluimmin jopa vähättelee tekemisiään ja saavutuksiaan. Suomalainen haluaa aina antaa muille puheenvuoron, avata oven kaupassa, kuunnella ystäviään ja ottaa muut huomioon. Suomalainen arvostaa myös kaiken muun hyvän ohella ahkeruutta ja kovaa työntekoa.

Vierailulla suomalaisen luona

Suomalainen ottaa vieraansa, eli aivan tuntemattomatkin henkilöt, lämpimästi vastaan. Entisajan emännät tekivät pitkiä työpäiviä, kun vieraita oli tulossa. Huoneet siivottiin tarkkaan, astiat kiillotettiin, tehtiin herkullista ruokaa, leivottiin leipää ja kerrottiin lapsille, miten vieraiden aikana pitää käyttäytyä.

Kyläilystä suomalaisen luo kannattaa sopia hyvissä ajoin etukäteen, jotta isäntä ja emäntä ehtivät valmistautua. Suomalaiseen kotiin vierailulle mennessä on kohteliasta riisua kengät jalasta. Suomalainen odottaa vierailtaan siisteyttä ja hyvien tapojen noudattamista.

Posts created 31

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top
cenote