Tutustu kiehtovaan venäläiseen kulttuuriin

Venäjä on pinta-alaltaan maailman suurin maa ja keskeinen kansainvälisen kaupan ja politiikan toimija. Maan eteläisissä osissa on runsaasti tasankoja, pohjoisessa tiheitä havumetsiä ja arktisella rannikkovyöhykkeellä laajoja tundra-alueita.

Venäläisen kulttuurin alkuperäiset juuret pohjautuvat varhaiseen itäslaavilaiseen kulttuuriin, joten aitoon venäläiseen kansanperinteeseen kuuluvat luonnollisesti teatteri, kirjallisuus, kaikenlainen urheilu, baletti, runous ja loistava ruoanlaittotaito.

Venäläiset juhlat ovat mitä parhaimpia vaihtoehtoja kulttuuritilaisuuksien järjestämiseen. Rakennus, jossa juhlia järjestetään on venäläiseen tapaan edustava sekä sisältä että ulkoa. Tiesitkö, että verkossa osoitteessa blok.ai on nähtävissä myös huikean hienoja vaihtoehtoja silloin, kun olet myymässä tai ostamassa omaa kotia? Joten, ei muuta kuin tutustumaan kiintestönvälityksen kiehtovaan maailmaan.

Venäläiset kirjailijat ja runoilijat

Venäläisen kirjallisuuden lukeminen kannattaa, sillä venäläiset kirjailijat ja runoilijat pukivat erittäin taitavasti oman aikakautensa elinolosuhteet kiehtoviin tarinoihinsa.

  • 1800-luvun merkittävimmät teokset

Vallankumouksellinen 1800-luku toi esiin venäläisen kirjallisuuden kärjen, johon kuuluivat muun muassa Leo Tolstoi, Vasili Žukovskin, Aleksandr Puškin, Fjodor Dostojevski, Nikolai Gogolin ja Ivan Turgenevin. Tunnettuja kirjallisuuden helmiä edellä mainituista ovat Fjodor Dostojevskin Rikos ja rangaistus sekä Leo Tolstoin Anna Karenina- sekä Sota ja Rauha -teokset.

  • 1900-luvun parhaimmat teokset

Suomalaisten kirjallisuuden ystävien suuresti arvostama Anton Tšehov tunnetaan taidokkaista impressionistisista teoksistaan, kuten novelleistaan. Tšehov keskittyi teoksissaan kuvauksiin yksinäisen ihmisen eristäytyneisyydestä, yksinäisyydestä ja myös jollakin tapaa “ulkopuolisuudesta kaikkien muiden ihmisten keskellä.” Toinen myös suomalaisille tuttu venäläinen kirjailija Maksim Gorki tunnetaan sosialistista realismia kuvaavista teoksistaan, joista tulee esiin selkeä poliittinen viesti.

Venäläiset urheilijat

Venäläiset urheilijat ovat aina olleet todella menestyviä, mistä osoituksena on, että Venäjä (entinen Neuvostoliitto) on saanut kolmanneksi eniten arvostettuja olympiamitaleja. Suosituimpia venäläisiä urheilulajeja ovat esimerkiksi jääkiekko, jalkapallo, rytminen voimistelu, koripallo, taitoluistelu ja monet yleisurheilulajit. Venäjä on sijoittunut aina hyvin myös yleisurheilussa, uinnissa sekä talvilajeissa, kuten maastohiihdossa ja jääkiekossa, sillä kukapa ei olisi kuullut Neuvostoliiton aikaisesta nopeasta ja taitavasta punakone-jääkiekkojoukkueesta?

Menestyneitä venäläisiä urheilijoita ovat muun muassa ampumahiihtäjät Jekaterina Jurlova-Percht, Anton Šipulin ja kaksinkertainen olympiavoittaja Jevgeni Ustjugov. Maastohiihdon puolelta menestystä ovat tuoneet muun muassa Julija Stupak, Jelena Välbe ja MM-mitalisti Nikolai Bolštšakov.

Venäläinen taide

Venäjä on tunnettu erityisesti hienosta ikonitaiteestaan. Ikonimaalaus saapui Venäjälle Bysantin monikansallisesta valtakunnasta. Ikonit maalataan puupinnoille temperaväreillä, jonka jälkeen ne usein koristellaan kultauksen avulla. Venäläisellä taidemaalari Andrei Rubljovilla oli huippuunsa hiottu, oma tunnistettava ikonimaalaustyylinsä.

Venäläinen avantgarde-taide viittaa monipuoliseen modernismiin liittyvään tyylisuuntaan, joka kukoisti Neuvostoliitossa vuosina 1890–1930. Venäläiseen avantgarde-taiteeseen sisältyi futurismin ja kubismin yhdistelmä, eli kubofuturismia ja konstruktivismia sekä abstraktia maalaustaidetta.

  • Taidemaalari Ilja Repin

Ukrainalaissyntyisen Repinin veistokset, maalaukset, piirustukset ja etsaukset tunnetaan kaikkialla maailmassa. Ilja Repin syntyi vuonna 1844 ja kuoli vuonna 1930.

Venäläinen ruokakulttuuri

Herkullinen venäläinen ruokakulttuuri tunnetaan kansainvälisesti alkupaloistaan, keitoistaan, kastikkeistaan, kala- ja liharuoistaan, hapankurkusta, hapankaalista, suolaisista leivonnaisistaan, salaateistaan ja sienistään. Alkupalat nautitaan perinteisen venäläisen votkaryypyn kera.

Naiset valmistavat ja tarjoilevat ruoan pöytään. Pöydissä seurustellaan, miehet tarjoilevat juomat laseihin, ensin naisille, sitten vasta miehille ja viimeiseksi aina itselleen. Venäläinen vieraanvaraisuus on maailmalla laajalti tunnettua. Venäläinen tapakulttuuri on rikas ja sillä on pitkät perinteet, kuten on myös tunnetuilla venäläisillä juomilla, vodkalla ja samovaarista tarjottavalla venäläisellä teellä.

Posts created 31

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top
cenote