Puhuttelevat kulttuurikokemukset harvojen huvi

 

Kiireetön aika tarjosi ennen ihmisille aikaa paneutua taiteeseen tai jopa luonnon kokemiseen. Varmasti koiraihmiset pitävät koiran kanssa luonnossa kulkemisesta edelleen. Kulttuurillisista kokemuksista nautitaan yhä.

Suurelle osalle elämästä on tullut nopeatempoista reagoimista ärsykkeisiin. Nuoriso saattaa puhua siitä, että on joku tilanne päällä. Onko tämä johtanut keskittymiskyvyn heikentymiseen. Muitakin psykologisia vaikutuksi on nähtävissä. Asiasta valaisevaa tietoa tässä.

Snooker menettänyt suosiotaan

Otan tässä esimerkin biljardin maailmasta. Vielä 1980-luvulla ja 1990-luvulla snooker oli suosittua televisioviihdettä. Lajissa on kuitenkin eräs piirre joka tökii nykyihmisen elämänrytmiä vastaan. Nimittäin mm-loppuotteluiden finaali saattaa ratketa vasta 35 pelatun erän jälkeen. Yksi erä kestää parisenkymmentä minuuttia. Taukoja on välissä useita. Siis voittaja on tiedossa mahdollisesti kahden pitkän päivän jälkeen. Vaatii melkoista kykyä paneutua, mikäli mielii seurata pelin kokonaisuudessaan.

Sporttibaareissa tai muuten viihdettä tarjoavissa ravintoloissa on useita televisoita. Yleisö seuraa lukuisia eri tapahtumia samaan aikaan. Päälle tulee älypuhelinten ja somen maailma, josta selaillaan tapahtumia maailmassa ja kaveripiirissä.

Tämä ympäristöstä tuleva paine on hiipinyt elämäämme asteittain. Nuoret kokevat varmaankin hektisen elämän pitkälti kiehtovana. Kuten edellä viitatussa artikkelissa pohditaan, on tällä elämäntyylillä kenties vaikutuksia keskittymiskykyymme pidemmällä tähtäimellä.

Päätä ei tule painaa pensaaseen, mutta näyttää, että aikamme työelämä kuluttaa meitä sisältäpäin siinä missä ennen ns. “revittiin selkänahasta”.

Posts created 31

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top
cenote