Teddy and the Tigersin nostaminen jalustalle kiistanalaista

Rockabillyn historiaa Suomessa kirjoitetaan Teddy and the Tigers vetoisesti. Kaikilla ei ole samanlaiset muistikuvat aikakaudesta.

Idyllisesti on tehty Teddy and the Tigers yhtyeestä ja sen keulahahmosta, Aikka Hakalasta, ikoninen hahmo. Tähän samaan eeppiseen tarinaan kuuluu nimetä Kerava – Teddy and the Tigersin kotipaikka – Rockabillyn kehdoksi maassamme.

Teddy and the Tigersin suosiota varmaan perustellaan nykyisessä historiassa lähinnä myytyjen levyjen perusteella. Onko kuitenkin mahdollista, että myös Eppu Normaalia kustantanut Poko- records myi näitä Teddyn levyjä laajemmalle yleisölle?

Rockabillyn kannattajia esiintyi mm. itä-Helsingissä ennen Teddyn ensimmäisen levyn julkaisemista. Crazy Cavan kuului jokaisen kovan ytimen rockabillyn diggaajan musiikkikokoelmiin. Toisaalta myös Matchbox alkoi ottaa roolia samoihin aikoihin Teddyn kanssa.

Haastattelemani rockabillyn fanaattiset kuuntelijat ovat kiven kovaan sitä mieltä, että 1970-luvun lopulla mm. itä-Helsingissä Crazy Cavan ja Matchbox olivat jokaisen fanin ruisleipää. Tästä laajennettiin kuuntelemaan Gene Vincentia ja Eddie Cochrania. Jollain saattoi kolahtaa Robert Gordon tai vastaava. Todelliset diggarit ostelivat 1950-luvun rockabillyn kokoelma-albumeita. Niitä myytiin vaikkapa USA:n eri osavaltioiden mukaan jaoteltuna.

Teddy and the Tigersin levyt eivät näiden piireissä olleet mitään tavanomaisia fanituksen kohteita. Joidenkin mukaan harvalla edes oli niitä. Oli tavallista, että kovan luokan rockabilly fani osti levyn kuukaudessa. Se oli monelle melkoinen panostus, sillä uudet lp:t maksoivat siihen aikaan 30-40 markkaa.

Posts created 31

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top
cenote